TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Vander Elst: “Je bent nooit klaar met Diegem”

Zondag krijgt Tempo Overijse Diegem Sport op bezoek in het Begijnhofstadion. Ondanks de rijke geschiedenis van beide ploegen in nationaal voetbal speelden de twee Brabantse clubs nog niet zo vaak tegen elkaar. De vorige confrontatie in competitieverband dateert al van drie jaar geleden.

Overijse begon toen als nieuwkomer in de toenmalige derde klasse met een duidelijke 3-0-zege tegen Diegem. Diegem zakte dat jaar een reeks, Overijse is sindsdien een vaste waarde in de tweede amateurklasse. Tempo-flankaanvaller Bjorn Vander Elst speelde zo goed als zijn volledige voetbalcarrière bij beide ploegen. “Klopt. Ik begon als 10-jarige bij Diegem en werd er op mijn zestiende al in de eerste ploeg gedropt. Ik heb er alle jeugdploegen doorlopen samen met Jan De Bouw. Daarna was ik drie seizoenen ploegmaat van ondermeer Pieter Jacobs in het eerste elftal. Na een paar jaar kwam ik dan bij Tempo terecht. Het wordt toch weer een prettig weerzien. Maar daarna is het bittere ernst”, zegt Vander Elst.

“We kunnen Diegem maar beter niet onderschatten. Zijn hebben de punten dringend nodig en zullen zeker proberen om hier die punten te komen rapen. Diegem is ook zo een ploeg die altijd de voetballende oplossing zoekt. Ze hebben de juiste mentaliteit en vechten ook altijd tot het laatste fluitsignaal. Met Diegem ben je dus nooit klaar. We gaan dus allemaal zeer scherp moeten zijn. Het is aan ons om zondag het spel te maken en Diegem meteen bij de keel te grijpen. De laatste weken draait het erg goed bij ons en wij hoeven dan ook van niemand nog bang te zijn.”

Overijse speelt sinds lang nog eens een thuiswedstrijd op zondagnamiddag wat in het verleden vaak niet succesvol leek. “Ach, dat is verleden tijd”, lacht Vander Elst. “We hebben de afgelopen weken toch bewezen dat voetballen op zondag geen probleem vormt. Als we allemaal geconcentreerd en met de juiste mentaliteit aan de wedstrijd beginnen is er geen probleem. We spelen thuis en dan moeten we altijd top zijn. Die drie punten blijven zondag wat mij betreft gewoon in het Begijnhofstadion.”