TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Tempo pakt punt in Menen

dhh20 10 2018TempoOverijseGullegem 0299

Tempo Overijse heeft geen vierde opeenvolgende zege geboekt. Bij Menen bleef het steken op een 2-2 gelijkspel. De thuisploeg kreeg twee strafschoppen, maar Andries Claes zorgde met twee doelpunten voor het gelijkspel. In het slot werd Overijse een penalty onthouden.

Menen kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Na een doorsteekpass van aanvoerder Buysse had Cardon op links ruimte. Hij legde aan, maar De Boodt redde. Vijf minuten later een voorzet rechts van Vander Elst, aan de tweede paal kopte Ngangue van dichtbij naast. Vander Elst begon aan een lange rush op links en liep Mahieu voorbij. Hij legde breed, Andries Claes vlamde raak in een leeg doel. Op het halfuur ging Mahau neer en claimde een penalty, wat heel licht zou geweest zijn. Een minuut later legde Mahau aan, de bal week af in hoekschop. Voor de rust kwam Menen nog langszij nadat Coquelle spits Cardon foutief afstopte.

De eerste kans in de tweede helft was voor de grensploeg. Het begon bij Habbas die verlengde naar Mahau die de vrijstaande Cardon probeerde te bereiken. De bal belandde evenwel bij een bezoeker. Claes stuurde op rechts Ngangue weg en die trok voor. Aan de overkant legde Delorge aan, maar die werd afgeblokt door Mahau. Op het uur pakte Mahau op rechts met een rush uit en legde aan. De Boodt ging goed plat. Na een voorzet rechts van Buysse trapte Vervaeke op de paal en in de rebound op de keeper. Zijn tweede rebound ging naast.

Na een fout van Sarkic op (weer) Cardon kreeg Menen een tweede penalty. Cardon stuurde De Boodt opnieuw de verkeerde kant uit. Via de counter volgde snel de gelijkmaker, in dezelfde minuut. Schuin voor doel trapte alweer Andries Claes een tweede keer binnen.

Volgende week zondag krijgt Overijse het geplaagde Diegem over de vloer. Een nieuwe zege is dan zeker

KSCT Menen: Olievier, Derieuw, Mahieu, Vervaeke, Vanaudenaerde (68′ Varez), Gallo, Buysse, Harinck, Mahau, Vanhaecke (46′ Habbas), Cardon.

TEMPO Overijse: De Boodt, Van Den Broeck, Taelemans, Sarkic, Hermans, Delorge, Coquelle, Niels Heyvaert (70’ Jens Heyvaert), Claes, Vander Elst, Ngangue (77′ Deflem).

Doelpunten: 12′ Claes (0-1), 38′ en 75′ Cardon (1-1 en 2-1 telkens op strafschop), 76′ Claes (2-2).

Geel: Mahau, Buysse, Mahieu, Tom Taelemans.