TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Gunter Vercammen: “We zitten in winningmood”

dhh28 07 18TempoOverijseOHL 0065

Zondag trekt Tempo Overijse opnieuw naar de Westhoek voor de confrontatie met Menen. Na drie overwinningen op rij is het vertrouwen groot en wil men verder gaan op dat elan. Voor T2 Gunter Vercammen is een punt halen er de eerste betrachting.

“Beide ploegen komen zondag gehavend aan de aftrap”, weet Vercammen. “Wij missen onze spits en bij Menen zijn er blijkbaar een paar geschorsten. Het zal dus voor beide ploegen wat puzzelen worden. Het wordt dan ook afwachten wat dat zal geven in de wedstrijd. Met een punt zouden we al tevreden kunnen zijn. Maar het klopt wel dat wij na die negen op negen met heel veel vertrouwen afzakken naar Menen. Wij zitten in de winning mood en iedereen heeft het voetbalplezier teruggevonden. Ondanks dat we voordien ook niet slecht speelden, lijken bij vele spelers de opgekropte frustraties verdwenen te zijn. Want die waren er wel degelijk. Na het opstappen van Kris heeft iedereen zijn zeg kunnen doen en dat heeft blijkbaar bevrijdend gewerkt.”

Maar hoe zit het nu met de opvolging? “Dat antwoord moet ik je ook schuldig blijven. Natuurlijk zitten wij net zoals de spelers met een aantal vragen, maar zolang er geen nieuwe trainer is werken ik zelf en Donald gewoon voort. Uit de gesprekken die we met spelers hebben, leid ik toch af dat onze aanpak geapprecieerd wordt. De spelers zijn ook enorm gemotiveerd en blijven zeer ambitieus. We hebben deze week een vierde training ingepland en iedereen heeft die afgewerkt. Dat wil toch zeggen dat alles momenteel vrij goed zit in de groep.”

“Mezelf zie ik die job eerlijk gezegd nog niet doen. Het was ook vrij duidelijk dat de voorzitter lieft een trainer aanstelt die ervaring heeft op nationaal niveau. Die heb ik nog niet. De ambitie is er wel, maar het is nog niet het juiste moment. Mijn gezinssituatie met drie kleine kinderen laat dat nu ook niet toe. Een job als T1 vraagt toch nog meer inzet dan als T2. Dat merk ik nu al. Momenteel werken ik en Donald zeer goed samen, maar we verwachten wel snel duidelijkheid over de nieuwe coach.”

“Dat we nu de aansluiting gemaakt hebben met de top is een positief punt. De eerste periodetitel is wel verloren, maar daarna moeten we er alles aandoen om de ingeslagen weg verder te zetten.”