TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Voorzitter Vercarre: “Kan beter mijn tijd nemen”

 DX27618

Tempo Overijse ontvangt vanavond in het Begijnhofstadion het West-Vlaamse Gullegem. Na winst tegen Wijgmaal en Westhoek, de nummers 1 en 2 uit de rangschikking, kan Overijse mits een overwinning tegen Gullegem haar opmars verderzetten. Voorlopig moet het dat wel nog doen zonder hoofdcoach in de dug-out, want witte rook daaromtrent is er nog niet. Voorzitter Vercarre neemt rustig zijn tijd om een geschikte kandidaat te vinden.

Het is nu al twee weken geleden dat Kris Goris de handdoek in de ring gooide na tegenvallende resultaten. Sindsdien namen keeperstrainer Donald Meeus en T2 Gunter Vercammen de trainingen over, want opvolging is er nog niet. Opvallend: De ploeg lijkt bevrijd te spelen en won tweemaal overtuigend. Is er dan wel een nieuwe coach nodig?

“Uiteraard maak ik werk van een nieuwe coach en zijn een paar kandidaten waarmee ik praat”, zegt voorzitter Roger Vercarre. “Maar ik kan beter mijn tijd nemen, dan een overhaaste beslissing te nemen. Maar het is ook niet zo dat het kot in brand staat en we superdringend een nieuwe coach nodig hebben. Donald Meeus en Gunter Vercammen leveren zeer goed werk en houden de ploeg scherp.”

Geen contact met Steven Peeters

“In de plaatselijke pers wordt gewag gemaakt dat ik contact zou genomen hebben met Steven Peeters om hem los te weken van eersteprovincialer OHR Huldenberg. Maar dat is iets wat ik ten stelligste ontken. We zoeken een trainer die ervaring heeft met het nationale voetbal en ook bekwaam is om een ploeg uit tweede amateurklasse te leiden. De nieuwe coach moet autoriteir en communicatief zeer sterk zijn. Hij moet als het ware de volmaaktheid benaderen”, lacht Vercarre. “Ik weet dat dit geen gemakkelijke zoektocht is, maar deze getalenteerde spelersgroep verdient eigenlijk wel een trainer met bekwaamheid op het nationale vlak.”