TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Jitse Hermans: “Van onderschatting geen sprake”

dhh8 09 18TempoOverijseWinkelSport 0712

Onze eerste ploeg trekt zondag voor haar eerste derby naar promovendus Eppegem. Na de knappe prestatie van vorige week tegen Winkel Sport is het vertrouwen bij spelers en technische staf heel groot. “Maar van onderschatting is geen sprake”, zegt Jitse Hermans.

“Eppegem is voor ons eigenlijk een onbekende ploeg. We hebben er eigenlijk nog niet tegen gespeeld, maar horen toch verhalen dat een stevige ploeg is met heel wat kwaliteiten in haar rangen. Maar dat mag ons niet afschrikken. We hebben heel even genoten van de knappe overwinning vorige week, maar al snel hebben we de knop terug omgedraaid en stevig getraind. Van onderschatting is zeker geen sprake. Wij moeten gewoon terug ons spel spelen met een groot hart en vechten voor elke bal. 95 minuten geconcentreerd voetballen en dan denk ik dat we die overwinning kunnen pakken. Dan zouden we al kunnen spreken van een goede start.”

Hermans kreeg op de eerste speeldag al meteen een rode kaart en kreeg daarvoor een schorsing van drie speeldagen. Deze werd afgelopen week herleid tot één speeldag. “Ik begreep die schorsing eigenlijk niet goed. Die fout was zeker geen rode kaart waard, laat staan zo een zware schorsing. Nu blijft het bij één speeldag, maar gezien mijn goede vorm van het moment is dat ook wel jammer”, besluit Hermans.