TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Ngangué : “Wil een voorbeeld zijn voor de ploeg”

dhh25 07 18OHRHuldenbergTempoOverijse 743

Tempo Overijse verloor zaterdag met 0-1 in de oefenwedstrijd tegen de beloften OHL. Het was de eerste wedstrijd van de voorbereiding voor eigen publiek. Voor de supporters werd het alvast een prettig weerzien met publiekslieveling André Ngangué, die na twee seizoenen RWDM opnieuw voor de club van zijn hart heeft gekozen.

Ngangué blijft een graag geziene gast in Overijse en had vier jaar geleden een groot aandeel in de titel in de toenmalige vierde klasse. Het bezorgde hem bij de fusieclub een onsterfelijke status. “Het is nu de derde maal dat ik naar Overijse kom. Ik ben de tel kwijt, maar ik denk dat het mijn negende of zelfs tiende seizoen wordt voor de Druivenploeg. Ik voel me hier echt thuis en heb veel respect voor de club. Ik wil er dan ook alles aan doen om de ambities van de club te helpen waarmaken en die promotie naar de eerste amateurklasse te bewerkstelligen.”
De sympathieke aanvaller werd dan ook om die reden terug naar Overijse gehaald en daar is hij zich ook van bewust. “We hebben een jonge ploeg waarin heel wat kwaliteit zit en een groep met de juiste ingesteldheid. We hebben alles in huis om een goed seizoen te draaien. Ik ben samen met Kevin Taelemans, Delorge en Deboodt zowat de spelers met de meeste ervaring in de nationale reeksen. Ik wil dan ook een voorbeeld zijn voor de jongeren en mijn ervaring met hen delen.”

“We hebben de afgelopen twee weken al zeer hard gewerkt en zijn op goede weg. De stage in Mierlo was echt top met een goede mix van training, tactiek en teambuilding. De eerste wedstrijd tegen Huldenberg was ook vrij positief voor de ploeg. Persoonlijk vond ik mezelf nog niet goed. Ik speelde de tweede helft, maar moet mij duidelijk nog aanpassen aan het systeem. Ik ben zeker ook nog geen honderd procent, maar ik weet wat mijn werkpunten zijn. Ik ben klaar om mijn rol binnen de ploeg te spelen en iedereen die mij kent weet dat ik er alles zal aan doen om te slagen. De start van de competitie is nog veraf, maar nu voel je al dat we op goede weg zijn.”

Voor het nieuwe seizoen werd Overijse ingedeeld in de A-reeks van de tweede amateurklasse en dat is ook voor Ngangué een onbekende reeks. “Dat wordt toch een nieuwe uitdaging met bijna allemaal nieuwe ploegen.”