TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Claes: “Nog tweemaal winnen”

dhh14 04 18TempoOverijseBocholt 0323

Voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen trekt Tempo Overijse zondag naar Hoogstraten, dat nog niet helemaal zeker is van het behoud. Andries Claes verwacht dan ook een gretige thuisploeg dat volop voor de overwinning zal willen gaan.

“Het zal zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden”, denkt Claes. “Zij hebben nog één overwinning nodig om echt zeker te zijn, terwijl wij eigenlijk niets meer te verliezen hebben. Misschien zijn wij onbewust al wat aan het uitbollen, toch willen wij absoluut in die top vijf eindigen. Daarom moeten we in onze twee laatste wedstrijden liefst een zes op zes halen. Dan maken we ook de ambitie waar die we vooraf het seizoen gesteld hadden. Want eerlijk gezegd, net voor de winterstop dacht niemand nog dat we toch zo hoog zouden eindigen.”

Voor Claes wordt het zondag wel de laatste wedstrijd van het seizoen. “Mijn schorsing van vier speeldagen die ik kreeg na de rode kaart in Duffel werd gelukkig herleid tot één speeldag. Ik mis dan wel de slotspeeldag, maar kan volgend seizoen wel direct terug spelen. Nog één keer knallen dus en dan verplicht met vakantie”, lacht Claes.