TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Onterechte strafschop beslist topper in slotminuut

dhh10 03 18TempoOverijseThesSport 0240

Leider Thes Sport heeft in extremis drie punten mee gegrabbeld in het Begijnhofstadion. Tijdens een beladen topper hadden beide teams de lat zeer hoog gelegd. Thes moest winnen om de voorsprong in de rangschikking te verdedigen en Overijse zat in een winningmood na de recente vijftien op vijftien.

Het eerste halfuur was voor de leider. Dylan Vanwelkenhuysen was de gevaarlijkste man. Zijn eerste kans was een vrije trap waarmee De Boodt best wat last had. Even later verscheen Vanwelkenhuysen alleen voor de doelman. Zijn poging werd door De Boodt met de voet van de lijn gekeerd. Ook Van Tilburg probeerde De Boodt te verschalken na een hoekschop, maar ook die kans geraakte niet voorbij het Overijsese sluitstuk.

Tempo knokte zich in de match en versierde zelfs de beste kans van de avond. Delorge trapte echter op luttele centimeters van de doellijn naast de bal. De bezoekers probeerden het voor de rust nog tweemaal. Eerst stond De Boodt in de weg van Martijn Stefani en even later pakte hij een raketschot van Battista.

De leider begon vrij nerveus aan de tweede helft, want de tijd begon duidelijk te dringen. Overijse speelde als een hecht blok en kon geregeld tegenprikken. Weynants was vaak te snel voor de bezoekende defensie, maar hij geraakte niet voorbij een sterke doelman Brughmans. Ook de ingevallen Delogu bleek een gesel voor de verdediging van Thes. De aanvaller had ondermeer een geweldige trap vanop links in huis waar Brughmans enorm veel last mee had.

Iedereen leek zich in de finale neer te leggen bij een billijk gelijkspel, maar het venijn zat duidelijk in de staart. Bij een geharrewar in de grote rechthoek zag scheidsrechter Timmermans in de allerlaatse seconden van de match een handspel van Coquelle. Scheidsrechter Timmermans wuifde het protest van de thuisploeg weg en legde de bal ging op de stip. Battista knalde de elfmeter binnen. Het was een koude douche voor Overijse dat zeker meer verdiende dan dit zuur verlies. Voor Thes zijn de drie punten een nieuwe stap richting titel.

Tempo Overijse : De Boodt, Michiels, Taelemans, Vleminckx, Vander Elst (70’ Delogu), Claes, Heyvaert (76’ Beckers) , Delorge, Weynants (82’ Boulatiour), Hermans, Coquelle.

Thes Sport: Brughmans, Jeunen, Spruyt, Moutawakil, Van Tilburg, Willems, Battista, Meynen (46’ Caubergs), Stefani, Bennassar (76’ Oris), Vanwelkenhuysen (76’ Timmermans)

Doelpunt: 89’ Battista (0-1, strafschop)

Geel: Vander Elst, Heyvaert, Delorge, Van Tilburg, Willems, Meynen