TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Claes schiet Overijse met wereldgoal naar zege

dhh17 02 18TempoOverijseZwarteLeeuw 0277

Tempo Overijse heeft voor het eerst sinds 11 april 2015 nog eens drie wedstrijden op rij kunnen winnen. Kind van de rekening was ditmaal Zwarte Leeuw. Andries Claes zorgde met een fenomenale trap net na het half uur voor het enige doelpunt van de partij.

Overijse begon het sterkst aan de wedstrijd en had al na twee minuten met Coquelle een reuzedoelkans. Zijn kopbal werd echter nog nipt door doelman Truyts gekeerd. De bezoekers reageerden meteen via een snelle counter, Vleminckx keerde echter tijdig terug.

dhh17 02 18TempoOverijseZwarteLeeuw 0168De wedstrijd ging goed op en neer, maar beide ploegen konden het niet waarmaken in de zone van de waarheid. Op het kwartier probeerde Van Belle het met een vluchtschot, maar zijn poging werd op de lijn gekeerd. Overijse probeerde het laken naar zich toe te trekken, maar verder dan een afstandsschot van Heyvaert kwam het in eerste instantie niet.

Op het half uur kon Weynants zich op rechts doorzetten tot aan de achterlijn, maar zijn voorzet miste precisie. Tien minuten voor rusten ontbond Claes zijn duivels. De jonge middenvelder kapte zijn belager Huygen uit en trapte van aan de grote rechthoek met een klasseflits de bal in de verste winkelhaak. Voor de koffie nog één wapenfeit voor de bezoekers. De Boodt had echter geen probleem met de vrije trap van Van Belle.

Zwarte Leeuw begon furieus aan de tweede helft en ging op zoek naar de gelijkmaker. De Boodt had twee pogingen nodig om een schot van Van Belle onschadelijk te maken. Net na het uur had Vander Elst de kans om de score te verdubbelen. Hij trapte echter een voorzet van Claes van dichtbij op de paal. In de rebound geraakte Spreutels niet voorbij een sterk keepende Truyts.

dhh17 02 18TempoOverijseZwarteLeeuw 0429De bezoekers zetten nog alles op alles in het slot van de partij en wilde kost wat kost een punt uit de brand slepen. Van Wanrooij kopte een hoekschop net naast en bij een schot van Vets stond De Boodt paraat. Het slotoffensief van Zwarte Leeuw leek ei zo na nog z’n vruchten af te werpen. Bij een hoekschop schoot de alleenstaande Van der Heyden de bal tegen de onderkant van de lat. Het leer botste net voor de lijn terug het veld in.

Overijse doet dankzij deze zege een goed zaak en klopt aan de deur van de top zes.

Tempo Overijse: De Boodt, Michiels, Taelemans, Vleminckx, Bjorn Vander Elst (Benazzi), Claes, Heyvaert, Weynants (83’ Beckers), Hermans (30’ Dieter Vanderelst), Spreutels, Coquelle.

Zwarte Leeuw: Truyts, Van Bezooijen (82’ Van Hoydonck), Huygen, Marien, Vets, Van Belle (78’ Faes), Van Wanrooij, Lauryssen (68’ Lansu), Van der Heyden, Heylen-Buelens, Vanderheyden.

Doelpunt: 35’ Claes (1-0)

Gele kaarten: Taelemans, Heyvaert, Van Wanrooij.

 

djmedia:109