TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Delorge: “We zijn soms te onvoorzichtig en te laks in ons spel”

dhh13 01 18TempoOverijseWijgmaal 0721

Wat is er toch aan de hand met het fiere Tempo Overijse? Afgelopen weekend leek het af te stevenen op een klinkende zege op Limburgs grondgebied, maar Hasselt greep uiteindelijk toch de zege na een doldwaze 4-3 afrekening. Buitenshuis speelt Overijse als een bende losgeslagen spelers die de indruk wekken dat het hen allemaal niet kan schelen. Hoe geef je een 0-2 voorsprong weg en waarom is de uitreputatie van rood-wit volledig naar de vaantjes? Dimitri Delorge is alvast niet mals voor de prestaties van het lopende seizoen.

“De schuld ligt niet bij één of ander individu, maar wel bij de groep zelf. Zijn we niet strijdlustig genoeg? Hebben we niet genoeg discipline? Het zijn vragen die je zeker moet stellen als je ons vooral buitenshuis bezig ziet.”

Nochtans is dit Tempo een ploeg waar menig voorzitter en trainer jaloers op is. Alles is aanwezig: ervaring, jong talent en voetballend vermogen. “Absoluut, maar misschien ligt het daar wel aan”, replikeert Delorge opnieuw. “We zijn soms te onvoorzichtig en te laks in ons spel. Dat was zaterdag niet anders. We trappen Hasselt in de eerste helft op een hoopje, maar in het vierde kwartier spelen we als een bende onverlaten. Dat kan wel eens gebeuren bij de U8, maar dat mag wel niet meer bij ons te zien zijn. Zelfs nadat we opnieuw op voorsprong kwamen, lieten we hen maar hun gangetje gaan. Het laatste doelpunt was een typisch voorbeeld van ons denken over verdedigen en de match uitspelen. We kregen een hoekschop en zowat iedereen stond mee vooraan. De bal viel verkeerd en bij de tegenstoot was het bingo. We zijn veel te braaf tijdens een match en waarschijnlijk ook tijdens de trainingen. Luisteren naar de coaches en uitvoeren wat er gevraagd wordt en zo accuraat en hard mogelijk. Dat is onze taak. Tijdens de match moeten we bekwaam zijn om zelf al het spel aan te passen op bepaalde plaatsen. We denken te weinig mee en laten ons overrompelen door de tegenstander. Dat kost ons nu een plaats bij de top 6!”

Toch blijft het mes tussen de tanden zitten bij Delorge. “Wij kunnen veel beter dan dit! Wij weten dat en daarom moet het tegen Tienen en Sint-Lenaarts in de volgende matchen veel beter gaan. Ditmaal zijn we het aan onszelf in de eerste plaats verplicht.”