TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Duiveltjestoernooi

Bayer 04 Leverkussen keert terug op Internationaal Duiveltjestoernooi

U9 Mannschaft 1718 48537 XL

We maken van de winterstop graag even gebruik om te polsen naar de stand van zaken en voorbereidingen van de 19de editie van het DOLCE Internationaal Duiveltjestoernooi. Het organisatiecomité heeft de jongste maanden de nodige contacten gelegd in binnen- en buitenland om voor het publiek weer een leuke affiche aan te bieden tijdens het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 mei. 

Eric Vanderhoeven: “Dat de nationale én de internationale ploegen de weg naar het Duiveltjestoernooi van Tempo Overijse kennen, is ondertussen wel duidelijk. De eerste teams bevestigden reeds in de zomermaanden hun deelname en het is nu aan het organisatiecomité om de laatste accenten te leggen. Ook het deelnemersveld aan de voorronde die wordt gespeeld op zaterdag 12 mei is reeds volledig volzet bij de U9 en U8 heeft nog ruimte voor enkele teams.  Wat ons erg verheugd is de komst van een club die nog niet eerder naar Overijse afzakte. Het Franse FC Nantes, gekend voor zijn goede jeugdopleiding waar ook Anderlecht kapitein Sofiane Hanni zijn opleiding kreeg, komt met een U9 team naar het Begijnhofstadion. Naast de U9 winnaar op de jongste editie, 1.FC Köln en verliezend finalist Bochum krijgen we in 2018 met Bayer 04 Leverkussen zowel in U8 als in U9 een derde Duits team op bezoek. Leverkussen is een club die in het verleden al toernooiwinnaar was in 2007 en 2008 met hun U8 team.”

We kregen alvast een reactie van Bayer 04 Leverkussen op hun komst met het U9 team naar Overijse.
“De U9 van Bayer Leverkusen 04 betwist naast de Districtsportcup, die in feite een wedstrijdsverbond voorstelt van de centra voor de sportbeoefening voor jongeren in Nordrhein Westfahlen, talrijke toernooien en vergelijkbare sportevenementen in binnen – en buitenland. Naast de veeleisende sportieve uitdagingen doen de kinderen ook sociale en culturele ervaringen op, die tot de bevordering van de persoonlijke ontwikkeling wezenlijk bijdragen. Het sportieve zwaartepunt aan de basis ligt bij de technische aspecten. Basistechnieken zoals dribbling, bal op- en meename en passenspel worden maatgevend geschoold. Hiervoor trainen de kinderen bij voorkeur in kleine groepen om zoveel mogelijk met de bal bezig te zijn en een verregaande persoonlijke coaching te ervaren. Het doel is dat aan elk kind veel balvreugde wordt verschaft en elk kind afzonderlijk zijn ontwikkeling wordt ondersteund”, aldus Christopher Hahmann, Co-Trainer U9.

De organisatoren zijn ook tevreden dat LOSC Lille – na hun positieve ervaring in 2017 – terug hun komst in U8 en U9 naar Overijse bevestigd en uit Frankrijk is er ook nog FC Metz als derde trouwe deelnemer. Uit Nederland komen Ajax Amsterdam en Sparta Rotterdam het lijstje bij U8 vervolledigen. Het wordt weer een gevarieerde mix van 24 binnen- en buitenlandse clubs die zullen worden onderverdeeld in 4 poules van 6 teams. Het spelen van de voorronde is in Overijse altijd wel een uitdaging voor vele clubs want hieruit kunnen dan telkens bij U8 en bij U9 twee wildcards naar de hoofdtabel van zondag 13 mei 2018 doorschuiven. Een sportieve uitdaging die diverse clubs graag opnemen.

We willen graag ook een eerste tip van de sluier lichten wat de Belgische deelname aan het U8 én U9 toernooi betreft. De clubs van Anderlecht (winnaar in 2017 bij U8), Club Brugge, Gent, Genk, Mechelen, Standard, Antwerp, Sint-Truiden, Lokeren, Oostende, Leuven en Zulte-Waregem tekenen present in beide categorieën en zullen het kunnen opnemen tegen de buitenlandse teams.   

Rest er u alleen nog de 2 dagen van zaterdag 12 én zondag 13 mei aan te vinken in uw agenda voor een komst naar het Begijnhofstadion in Overijse.