TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

De Boodt: “Met goed gevoel de winterstop in”

dhh20 08 17TempoOverijseSpartaPetegem 1120

Tempo Overijse trekt vanavond naar het Antwerpse City Pirates, dat thuis garant staat voor heel wat doelpunten. Bij Overijse zijn ze er zich van bewust en hopen dat ze er de lijn van de laatste weken kunnen doortrekken.

“Het klopt dat City Pirates heel wat doelpunten scoort in eigen huis. Aan ons om die reeks te stoppen”, grapt doelman Dries De Boodt. “Zij halen wel heel wat voordeel uit hun accommodatie. Ze spelen op een klein kunstgrasveld en we weten uit het verleden dat ploegen met zo een veld vaak in het voordeel zijn. Dat hebben we gezien in het verleden gezien tegen Sterrebeek en dit seizoen ook nog in Wijgmaal. Maar goed, we gaan toch met vertrouwen naar ginder. De laatste weken zit onze organisatie ook beter in elkaar en we verdedigend ook veel betere statistieken voorleggen. De laatste 4 wedstrijden kregen we maar 1 tegendoelpunt. Dat was in het begin van het seizoen wel anders. De verdediging staat nu op punt en zelfs het middenveld neemt de verdedigende taken heel goed op. Dat is ook een veel leuker gevoel voor mij als doelman, want de laatste twee seizoenen kregen we toch een pak doelpunten te slikken.”

“Het wordt gevoelsmatig een belangrijke wedstrijd. Met een overwinning kan je ook met een goed gevoel de winterstop induiken en dan begin je ook meteen met een positieve noot aan het tweede deel van de competitie. Maar we zijn er ons van bewust dat het niet simpel zal zijn. Alles blijft zo dicht bij elkaar staan in deze reeks. Hadden we in de eerste weken van de competitie iets meer punten gepakt dan stonden we vooraan. Nu blijft het iedere week punten pakken om uit die gevarenzone te blijven. Iets rapen bij de City Pirates zou dus heel mooi zijn om het tweede deel van het seizoen in te gaan.”