TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Weynants: “Heel goed voetbal gebracht”

dhh18 11 17TempoOverijseDuffel 0434

Tempo Overijse lijkt de weg naar boven in het klassement te hebben ingezet. De overtuigende zege tegen Duffel zorgde voor de eerste 6 op 6 van het seizoen en een 10 op 15 onder de nieuwe coach Kris Goris. De Druivenjongen duiken ook de top 10 in en gaan aan kop in de tweede periode. Overijse speelde voor de tweede week op rij zonder diepe spits en scoorde toch weer driemaal. Die nieuwe tactiek en de inpassing van een paar andere spelers lijkt dus ook zijn vruchten af te werken. Maurice Weynants voelt zich alvast in zijn sas in het nieuwe systeem en was zaterdagavond goed voor twee doelpunten.

“Het is de eerste maal dit seizoen dat ik twee doelpunten scoor in één wedstrijd. Ik ben uiteraard zeer tevreden voor mezelf, maar in de eerste plaats toch voor de ploeg. Het is een perfecte wedstrijd geworden voor ons met uiteindelijk een dik verdiende overwinning. We houden ook nog eens de nul wat we zeer belangrijk vinden en we pakken ook voor de eerste keer een 6 op 6 dit seizoen.”

“We hebben heel goed voetbal gespeeld. We hebben de bal heel goed laten rondgaan over de grond tegen toch wel één van de sterkste ploegen uit onze reeks. Maar het is vandaag onze verdienste dat we Duffel niet in de wedstrijd hebben laten komen. We hebben van de eerste tot de laatste minuut de partij gecontroleerd. Ik denk dat Duffel misschien één echte kans heeft gehad en dat wij eigenlijk de sore nog verder hadden kunnen laten oplopen.”

Wat is nu het verschil tegenover een paar weken geleden. “De ploeg op zich is niet zoveel gewijzigd, maar ik denk dat het vooral met het vertrouwen te maken heeft. Er staat ook terug een ploeg op het veld die voor elkaar vecht en achter elke bal aangaat. Ik denk dat we nu vertrokken zijn na deze twee overwinningen op een rij. De verplaatsing naar Bocholt volgende week zal wel ook niet simpel zijn, maar ik heb er vertrouwen in. We zullen zien wat dat wordt, maar laat ons momenteel nog wat genieten van deze prachtige zege en dan vliegen we er dinsdagavond opnieuw in op training.”