TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Kris Goris: “Zelden geziene ontlading”

dhh11 11 17HadesTempoOverijse 0688

Eindelijk ! De eerste uitzege sinds 18 december 2016 (0-2 op Grimbergen) is een feit ! In Hades stond het afgelopen zaterdag ook lang 0-2, maar de thuisploeg kwam diep in blessuretijd (96ste minuut) toch nog langszij. Gelukkig liet de scheidsrechter ook dan nog doorspelen, waarna Coquelle een vrije trap van Beckers knap binnenkopte. Een nooit geziene ontlading bij spelers, technische staf, bestuur en meegereisde supporters was het gevolg. Wij hadden na de partij een lang gesprek onze coach Kris Goris.

“Het was absoluut een verdiende overwinning, daar mag niemand aan twijfelen”, stelt Goris. “Spijtig van de twee tegendoelpunten, maar uiteindelijk ook mooi dat het zo gelopen is. Toen die 2-2 toch nog viel zaten we heel diep in de put, maar die winning goal een minuut later gaf dan een enorme ontlading die nog maar zelden gezien is.”

dhh11 11 17HadesTempoOverijse 0697“We hebben het wel wat anders aangepakt dan de voorbije weken. Door schorsing en blessure beschikten we immers niet over een diepe spits. Omdat ik niet wenste om iemand van de spelers in die ondankbare positie te sturen heb ik besloten om een 4-4-2 te gaan spelen met een ruit in het midden. Zo kon iedereen vanuit zijn beste positie voetballen met een vrije rol voor Maurice en Bjorn. Maurice was zeer sterk en speelde een ongelooflijke wedstrijd. Hij had de man van de match kunnen zijn maar was jammer genoeg ongelukkig in de afwerking. Maar dat verwijt ik hem vandaag absoluut niet. Een spits kan al eens een kans missen.”

“We zijn 70 tot 75 minuten de betere ploeg geweest en hadden controle over de partij, maar we vergaten de wedstrijd dood te maken met de 0-3. Dan weet je dat je de laatste 10 minuten een stormloop mag verwachten met heel veel lange ballen. Als de scheidsrechter er dan nog eens een pak minuten bij doet, dan kan het bijna niet anders of die goal valt. Maar gelukkig deed hij er dan nog een minuut bij, met het gekende resultaat tot gevolg.”

“Het is voor de spelers de afgelopen weken niet gemakkelijk geweest. Een nieuwe trainer met een nieuwe aanpak en af en toe ook wel wat zware discussies om er toch een lijn in te krijgen, het was niet simpel. Maar ik zag vorige week in de tweede helft tegen Spouwen toch al het voetbal dat ik wil zien naar boven komen. En daarvoor wil ik mijn spelers toch bedanken en feliciteren, met de manier waarop ze met deze nieuwe situatie zijn omgegaan.”

“Eén of twee spelers er vandaag uithalen na zo een overwinning zou niet correct zijn. Dit is een zege van de voltallige ploeg inclusief de trainersstaf. Iedereen heeft zijn deel van het werk gedaan. Ik hoop dat deze zege ons nu wat ademruimte geeft en dat we nu rustig verder kunnen werken om onze plaats in het klassement te verbeteren. Ik heb het gevoel dat de mayonaise pakt en denk dat dat voor de spelers ook zo is. Er staat een systeem, er staat een ploeg en iedereen kent en voert zijn taak goed uit. Ik hamer heel veel op de discipline, maar geef hen ook wel de nodige vrijheid en wonderwel beginnen ze daar goed mee om te gaan.”

dhh11 11 17HadesTempoOverijse 0245Ondertussen geraakt de ziekteboeg bij Tempo ook stilaan leeg. Zo viel Beckers al knap in met een assist bij de 2-3 en keren binnenkort een aantal spelers terug. “Delogu heeft vorige week al met de groep meegetraind en deze week keert Benazzi terug”, zegt Goris. “Dat zijn toch jongens die iets kunnen bijbrengen aan deze groep. Tegen Duffel zullen we ook terug beroep kunnen doen op Spreutels en Vleminckx. Je kan op den duur gaan spreken over een luxe probleem voor een trainer”, lacht Kris.  “Want als je ziet hoe de jongens vandaag gespeeld hebben, dan kan je daar eigenlijk moeilijk iemand gaan uithalen. Maar dat hoort nu éénmaal bij de job en we gaan dat dan ook zo correct mogelijk proberen te doen. We hebben iedereen al nodig gehad de afgelopen weken en dat zal in de volgende weken ook wel zo zijn. Het staat ondertussen wel vast dat je in deze reeks iedere week weer opnieuw hard moet werken, scherp moet zijn en vooral moet kunnen scoren.”

“We mogen met twee zeges en een gelijkspel in 4 wedstrijden toch wel al tevreden zijn, maar het is zeker nog niet perfect. Het kan nog een stuk beter. Maar de inzet, de mentaliteit en de sfeer is er al en als dat er al is dan kunnen we er nog wat aan toe voegen”, besluit Kris.