TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Tempo pakt verdiend punt in slotminuut

DHH 5 11 17 TempoOverijseSpouwen1659

Tempo Overijse hield Spouwen Mopertingen in bedwang, maar moest zweten tot de voorlaatste minuut om de 1-1 op het bord te plaatsen.

Het begon nochtans veelbelovend voor de thuisploeg toen Vleminckx een eerste doorbaak forceerde in de aanvangsminuten. Zijn perfecte voorzet bereikte Jonathan Coquelle die centimeters te kort kwam om binnen te koppen. Het bleef kansen regenen terwijl ook de hemelsluizen opengingen. Een combinatie tussen uitblinker Kevin Taelemans en Weynants was er eentje uit het boekje, maar opnieuw ging de bal niet voorbij doelman Grootaers.

De bezoekers lieten zich pas opmerken voorbij het halfuur, al kregen ze hierbij de hulp van Dieter Vanderelst die zich verslikte ineen terugspeelbal op Dries De Boodt. De doelman zette de fout in extremis nog recht. Het slotkwartier van de eerste periode was voor Overijse, maar de soloactie van Taelemans en het opwippertje van Weynants konden Grootaers niet meer verontrusten.

dhh5 11 17TempoOverijseSpouwenMopertingen 0935Overijse ging ook na de koffie door op zijn elan. De jonge Andries Claes ging alleen op avontuur, maar zijn afsluiter ging nipt naast de kooi. De bezoekers lagen echter op de loer en profiteerden van de eerste mogelijkheid om tegen te prikken. Een dodelijke uitval van Poell was de basis van het openingsdoelpunt. Poell pakte de maat van Michiels en bediende Sabbadini die niet twijfelde. Het doelpunt was het sein voor Overijse om alle registers open te trekken. Eerst ging het afstandsschot van Claes tegen de netten, maar werd afgekeurd omdat de doelman werd gehinderd. Onderweg werd Weynants op een schandalige manier onderuit geschoffeld door Winkels die donkerrood verdiende, maar het bleef bij geel. Aan de overkant zette De Boodt zijn prima conditie nog eens in de verf met enkele wondersaves al moest hij ook rekenen op de hulp van Marceau Bergiers die een bal van de lijn haalde. In de slotminuut viel het verdict dan toch. Taelemans tekende voor de actie terwijl Spreutels de oververdiende gelijkmaker tegen de netten tikte.

Tempo Overijse: De Boodt, Dieter Vanderelst (50′ Bergiers), Michiels, Taelemans, Vleminckx, Bjorn Vander Elst, Claes, Delorge, Weynants (83′ Boulatiour), Spreutels, Coquelle (68′ Beckers).

Spouwen Moppertingen: Grootaers, Mombaerts (72′ Ferron), Winkels (83′ Verbiest), Yildiz, Poell, Etien, Geurts, Haenen, La Mantia, Brouwers, Sabbadini (84′ Ernens).

Doelpunten: 57′ Sabbadini (1-0), 89′ Spreutels (1-1)

Geel: Weynants, Sabbadini, Vleminckx, Spreutels, Winkels

 

dhh5 11 17TempoOverijseSpouwenMopertingen 1636
Maurice Weynants werd van het veld “gestampt” en moest ondersteund worden….
dhh5 11 17TempoOverijseSpouwenMopertingen 1160
….terwijl schuldige Winkels al lachend het veld verlaat… “Crapuleus”