TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Heyvaert: “Geen schrik hebben van Thes”

dhh26 08 17TempoOverijseDurbuy 0486

Tempo Overijse trekt vanavond naar Thes Sport, volgens sommigen de uitgesproken titelkandidaat in de reeks. Bovendien wordt de ploeg er sinds dit seizoen getraind door Bart Vanhoudt, nog steeds een clubicoon van Tempo Overijse. Sinds Vanhoudt bij Overijse vertrok, heeft Tempo in 6 confrontaties nog maar éénmaal kunnen winnen van haar ex-coach. En dat is al van het seizoen 2013-2014 geleden.

Het zal middenvelder Jens Heyvaert een zorg wezen. “Het is en blijft voetbal met een spelletje 11 tegen 11. Thes Sport is geen Real Madrid of Barcelona hé. Waarom zouden we daar dan schrik van hebben”, vraagt Heyvaert zich af.

“Thes Sport is voor mij wel een onbekende ploeg en weet niet goed wat ervan te verwachten. Maar dat het niet gemakkelijk zal worden is wel duidelijk. Ze hebben een goede ploeg en draaien niet voor niets mee voorin. Maar dat maakt eigenlijk onze rekening niet. Als we al iets geleerd hebben dit seizoen is dat in deze reeks alles mogelijk is. Dus nogmaals, we mogen geen schrik hebben van Thes. De overwinning van vorige week was daarom ook belangrijk. We kunnen nu toch de wedstrijd aanvangen met gezonde stress. We zullen wel goed voorbereid aan de aftrap komen en proberen er het maximale uit te halen. De nieuwe trainer heeft ons gewezen op onze taken en verantwoordelijkheden en als iedereen die afspraken naleeft moet er wel iets kunnen inzitten”, zegt Heyvaert.

“We hebben deze week opnieuw goed getraind en de sfeer is heel goed in de groep. De trainerswissel heeft misschien wel voor een schokeffect gezorgd en ons allemaal wakker geschud. Want we moeten daar eerlijk in zijn, ook wij hebben schuld aan de slechte resultaten. Afgelopen zaterdag was het ook al wat zichtbaar met een iets andere tactiek en ik denk dat de nieuwe coach daarop gaat verder bouwen. Alleen jammer dan Benazzi opnieuw geblesseerd is, maar dan is het aan andere jongens om op te staan.”