TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Kris Goris: “Zo snel mogelijk uit die gevarenzone klimmen”

dhh19 10 17NieuweTrainerTempoOverijse 0201

Kris Goris heeft gisterenavond voor eerst kennis gemaakt met de spelers van Tempo Overijse. Onze nieuwe coach liet het veldwerk nog aan Sam en Donald terwijl hij vooral observeerde en korte gesprekken hield met de spelers. Zaterdag zit Goris wel op de bank tijdens de match tegen Cappellen.

Ondanks het feit dat voorzitter Vercarre niet over één nacht ijs wou gaan, is Goris toch vrij snel aangesteld als nieuwe coach. “Dat het zo snel zou gaan was inderdaad wel verrassend. Tijdens het eerste gesprek bleek wel al dat we op dezelfde golflengte zaten. Mijn visie over voetbal en hoe ik het aanpak blijkt ook precies te zijn wat de club zocht. Doorslaggevend was ook dat ik bij mijn vorige clubs langere tijd aan het werk ben geweest en dat ik ook vaak met ex-profs gewerkt heb die toch ook niet van de makkelijkste waren.“

dhh19 10 17NieuweTrainerTempoOverijse 0140“Ik sta voor goed en verzorgd voetbal, maar eerst moeten we ervoor zorgen dat er terug discipline in de groep komt en dat we de wedstrijden aanvangen als een hecht blok. Iedereen moet zich 200 procent geven en voor elkaar door het vuur durven gaan. De ploeg uit de gevarenzone halen zal het eerste belangrijke doel worden. Maar je kan natuurlijk niet alles in één keer bereiken. Het zal belangrijk worden om de spelers mee te krijgen in het verhaal. Ik moet ze terug het vertrouwen kunnen geven dat ze nodig hebben om een wedstrijd te kunnen winnen. We moeten terug een ploeg creëren zodat iedereen die tegen ons speelt, schrik van ons heeft.”

“Ikzelf heb er  alvast vertrouwen in dat mijn aanpak snel zal lijmen met de spelersgroep en dan zijn we vertrokken. Ik kom als buitenstaander in de groep, dus begint iedereen ook met een propere lei. Dat is zeker belangrijk op dit moment. Ik heb tijdens mijn eerste training al wat kunnen observeren en inpraten op de jongens. Morgen zal ik dan zeker de nodige coaching geven langs de lijn. We moeten zeker in staat zijn om tegen Cappellen al punten te pakken. Als dat gebeurt kunnen we verder bouwen aan het vertrouwen en dan verwacht ik tegen Thes een open wedstrijd”, besluit Goris.