TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Vander Elst: “Klaar om de ploeg te helpen”

dhh9 08 17DiegemTempOverijse 0048

Tempo Overijse ontvangt zaterdag nieuwkomer Sint-Lenaerts voor de match van de waarheid. Het is opnieuw van moeten wil de ploeg weggeraken uit de kelder van de rangschikking. Aanvaller Bjorn Vander Elst hoopt op speelminuten en roept de ervaren spelers op om nu op te staan.

“Ik heb maandag een volledige wedstrijd met de beloften gespeeld en ik voel me klaar om ook bij de eerste ploeg aan de aftrap te verschijnen. Ik denk wel dat ik een volledige wedstrijd aankan. Ik was in augustus al zo goed als klaar, maar geraakte weer geblesseerd. Die zorgen zijn nu van de baan, ik ben fit en wil de ploeg helpen”, maakt hij zich sterk.

“Het is nu van moeten. Zaterdag moeten we gewoon die drie punten thuis houden. Ik begrijp de coach als hij zegt dat we het misschien best anders aanpakken en niet meer blind gaan aanvallen. Maar thuis moeten we gewoon altijd voor de overwinning gaan en het spel maken. Daar hebben we ook de ploeg voor, vind ik. Wat de coach ook vraagt, we moeten gewoon ons werk uitvoeren. We hebben deze week een goed groepsgesprek gehad en iedereen heeft zijn zegje kunnen doen. De neuzen staan allemaal in dezelfde richting en zaterdag zullen we een hecht blok vormen. We moeten hierop als groep reageren en als iedereen zijn werk doet dan komt het wel goed. Het is ook aan de oudere ervaren spelers om de rest mee te trekken en goede coaching te geven op het veld.”

Bjorn Vander Elst zat de afgelopen wedstrijden in de tribune en zag ook dat het niet allemaal slecht was. “Er was vaak ook pech mee gemoeid”, weet de aanvaller. “Iedere ploeg heeft wel zo’n periode, alleen jammer dat het bij ons allemaal op hetzelfde moment valt. Maar zaterdag moeten we de kansen gewoon afwerken. Anders kan je een wedstrijd niet winnen.”

“Dat we beter moeten verdedigen klopt ook, maar verdedigen begint ook bij de aanvallers. Daar hebben we dus ook onze verantwoordelijk. Maar goed, het vertrouwen is er en op training gaat iedereen er al vol voor. We staan ook nog als één ploeg achter onze coach. Als die eerste driepunter er komt dan zijn we misschien ook wel vertrokken voor een reeks.”