TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Vercarre: “Winnen is zondag belangrijk”

dhh4 08 17PloegvoorstellingTempoOverijse 0018

Tempo Overijse trekt morgen met een magere 2 op 9 op zak naar Tienen, dat beter aan de competitie is begonnen. Vorig seizoen verloor Overijse met 2-1 in de suikerstad op de voorlaatste speeldag nadat het 0-1 voorkwam. Sindsdien lijkt er niet veel veranderd want ook dit seizoen kan de ploeg geen voorsprong vasthouden.

Overijse hield grote kuis in de spelersgroep en zocht spelers waarmee je naar de oorlog kan trekken. Maar toch wil het maar niet lukken om een wedstrijd te winnen en daar zijn volgens voorzitter Roger Vercarre verschillende redenen voor.

“Dat we nog maar 2 op 9 hebben is veel te weinig voor de spelersgroep die we hebben. Dit is iets wat ik niet had verwacht. Maar allereerst wil ik toch stellen dat we de afgelopen drie wedstrijden toch meer kansen hebben gecreëerd dan de tegenstander. We komen ook op vorsprong, maar kunnen het dan niet afmaken. Dat ligt volgens mij aan de combinatie van een aantal factoren. Ten eerste stel ik vast dat de ploeg te weinig maturiteit heeft om een echt blok te vormen en alles af te sluiten. Men moet kunnen zeggen dat er niemand meer doorkomt en dat ontbreekt de groep. Die tactiek, die ik in andere ploegen zie, beheren we blijkbaar nog niet. Maar er is natuurlijk ook het niet afwerken van de kansen. Maken we bij een voorsprong toch dat ene doelpuntje meer, dan kan de wedstrijd gespeeld zijn. En dan zijn er natuurlijk nog de individuele foutjes die cash betaald worden. Dat is iets wat er absoluut uit moet”, zegt Vercarre.

“Aan de mentaliteit van de ploeg ligt het zeker niet. Er wordt met enthousiasme en geestdrift gespeeld. Ik ben ervan overtuigd dat het wel eens zal keren. Als je zoveel kansen krijgt per wedstrijd dan moet het wel eens lukken. Als we naar omhoog willen kijken dan wordt winnen op Tienen wel zeer belangrijk nu. Het seizoen is wel nog lang en ik verwacht niet dat we daar onderaan gaan blijven staan. Voor het einde van dit kalenderjaar moeten we wel beslissen of we een licentie voor eerste amateurklasse gaan aanvragen of niet. Met een 2 op 9 is er nog geen man overboord, maar winnen zondag is wel belangrijk.”