TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Spreutels: “Dringend de 3 punten pakken”

dhh26 08 17TempoOverijseDurbuy 0373

De seizoenstart van Tempo Overijse kan momenteel moeilijk een succes genoemd worden. Overijse pakte in de eerste twee wedstrijden een 1 op 6 en dat is te weinig voor een club die naar boven kijkt. “Toch spelen we goed voetbal en creëren we heel wat kansen. Maar nu wordt het wel tijd om een wedstrijd te winnen”, zegt spits Kevin Spreutels.

“We panikeren zeker nog niet. Ik kan alleen maar beamen wat onze coach afgelopen week heeft gezegd. We hebben nog nooit ondergelegen in de voorbije matchen en waren zelfs de betere ploeg. We komen tweemaal op voorsprong en geven het dan nog dom weg. Vorige week was er ook wel wat pech mee gemoeid. Voor ons viel de bal niet goed, voor Wijgmaal wel. Maar goed, aan ons om minder weg te geven en meer doelpunten te maken. Ik ben de eerste om ook de hand in eigen boezem te stekken. Ook ik moet nog iets scherper zijn voor doel. Zondag had ik een reuze kans maar trapte de bal in de handen van de doelman”, is Spreutels eerlijk.
“Langs de andere kant vind ik ook dat we soms iets te vaak met de bal in doel willen wandelen. De laatste actie of dribbel is er dan te veel aan. We moeten al eens durven om vanuit de tweede lijn te trappen of nog meer de flanken op te zoeken. Ik ben een spits die op zijn best is als die voorzet er komt vanop de flank. Dat heb ik eerder ook al aangegeven en ik hoop dan ook dat we zaterdag op die manier de tegenstander kunnen bekampen.”
“Het vertrouwen is er wel in de ploeg, maar een wedstrijd winnen zou ons kunnen lanceren. Het wordt dan ook tijd dat we een reeksje neerzetten. Zaterdag tegen Hasselt moeten we toch in staat zijn om de wedstrijd te beslissen in ons voordeel, daar hebben we ook de kwaliteiten voor. Ons niet bang laten maken en gewoon rustig verder werken. Ik ben ervan overtuigd dat het dan wel goed komt. We zullen er in ieder geval alles aan doen.”