TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

“Moeten 90 minuten geconcentreerd blijven”

dhh26 08 17TempoOverijseDurbuy 0534

Tempo Overijse ligt uit de beker en mist zo een confrontatie met een eersteklasser. “We waren in de eerste helft zeker niet de mindere van Durbuy, maar komen ongelukkig op achterstand met die afgeweken vrije trap”, zegt kapitein Kevin Taelemans.

 “Nadien waren we niet geconcentreerd genoeg bij een hoekschop waardoor een speler van Durbuy vrij kon inkoppen. Durbuy is als het ware tweemaal in de buurt van ons doel geweest en ze soren. En zo stonden wij alweer vrij vlug achter en dan weet je dat het weer moeilijk krijgt. Dat is deels ons fout natuurlijk. Wij lijden te gemakkelijk balverlies en geven de tegenstander de ruimte om aan te leggen. Dat zijn nog foutjes die eruit moeten bij ons, want onze spitsen gaan niet elke wedstrijd vier doelpunten maken hé. We moeten daarin achteraan en op het middenveld slimmer worden en veel geconcentreerder die 0 proberen te houden.”

“We hebben in de tweede helft wel laten zien dat we kunnen voetballen en dat we er zijn blijven ingeloven. We zijn blijven knokken voor elke bal en maken al snel de 1-3 en de 2-3. De gelijkmaker hing in de lucht, maar scoren lukte niet meer. Als wij even efficient zouden afwerken als onze tegenstander, dan denk ik dat ze met hun kopjes in het gras naar huis gaaan. Maar dat is nu éénmaal de wet in het voetbal, wie zijn kansen niet afmaakt krijgt het deksel op de neus.”

“Het was een unieke kans geweest om nu nog eens tegen een eersteklasser uit te komen. Maar goed, de beker is voorbij. We hebben nu nog een week om toe te werken naar die eerste competitiewedstrijd tegen City Pirates. Het is nu aan ons om aan de supporters en de club om te laten zien dat we wel een wedstrijd kunnen afmaken en dat we zaterdag voor de drie punten gaan. Ik denk wel dat de ploeg er klaar voor is. We hebben de laatste weken heel hard getraind en hebben in de bekerwedstrijden toch laten zien dat we over de juiste mentaliteit beschikken. Als we dat een heel seizoen kunnen doortrekken, dan ben ik ervan overtuigd dat we zeer hoog gaan eindigen”, aldus Taelemans die voor de aftrap te horen kreed dat hij de nieuwe kapitein zal zijn van de ploeg.