TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Tempo uitgeschakeld in Beker

dhh26 08 17TempoOverijseDurbuy 0373

Het verhaal van Tempo Overijse in de beker van België is afgelopen. De druivenclub werd zaterdagavond uit de Croky Cup geslingerd door een fysiek sterk Entente Durbuy dat zich mag opmaken voor een eersteklasser in de volgende ronde.

Het werd een aangename partij tussen een technisch beter Overijse dat zich echter al meteen in de lurven liet leggen door de uitgekookte Ardeense ploeg. Na nog geen tien minuten stond het al 0-1 na een atoomknal van Pierre-Alain Laloux, een kerel zo groot en breed als een volwassen eik. Hij knalde een rechtstreekse vrije trap vanop 25 meter loeihard op doel. Dries De Boodt dook naar de correcte hoek, maar de bal kaatste nog via de rug van thuisspeler Coquelle naar de andere open hoek. Nog voor het halfuur verknalde Overijse het zowat helemaal toen diezelfde Laloux totaal ongedekt een hoekschop mocht binnenkoppen. Het had er nochtans helemaal anders uit kunnen zien, want de thuisploeg tekende al in de eerste minuut voor dé ultieme kans van de wedstrijd. Heyvaert dweilde in een rotvaart de linkerzijde af en loodste een perfecte voorzet richting Kevin Spreutels die van kortbij de bal totaal niet onder controle kon krijgen. Het moet gezegd, Overijse was de meest dominante ploeg op het veld, maar bleef de foutjes en minpuntjes opstapelen. Er kwamen na de twee tegentreffers nog genoeg kansen, maar het was telkens nipt over of naast voor de Overijsese aanvallers. Als de bal dan al eens tussen de palen ging, stond doelman Fabrice Genchin telkens paraat. 

dhh26 08 17TempoOverijseDurbuy 0487Dit Durbuy bleef ook na de rust voetballen en groef zich helemaal niet in. Luttele tellen na de rust zorgde dat al meteen voor de 0-3 dankzij Jadot die op zijn beurt van een aarzeling bij Overijse kon profiteren. Boeken toe denkt men dan in die situatie, maar Overijse heeft blijkbaar dit seizoen weerbaarheid gekweekt. Een minuut na de goal van Durbuy vocht Weynants zich door de Waalse defensie. Zijn poging werd nog afgeblokt door Genchi maar Spreutels was goed gevolgd en tikte meteen de 1-3 binnen. Tien minuten later ging verdediger Debefve in de fout. Hij tikte de bal met de hand aan in de rechthoek en Heyvaert scoorde de aansluitingstreffer vanop de stip. De thuisploeg draaide de gashendel nog eens volledig open, maar Durbuy gaf geen krimp meer.

Tempo Overijse: De Boodt, Michiels, Taelemans, Vleminckx (80′ Verhaert), Claes (86′ Vanderelst), Heyvaert, Delorge, Weynants, Hermans, Spreutels, Coquelle (65′ Boulatiour)

Entente Durbuy: Genchi, Bosman (93′ Jerome Jadot), Debefve, Lebé, Da Silva, Guillaume (71′ Bury), Fansquet, Jordy Jadot, Manfredi, Mathieu (43′ Marchal), Laloux

Doelpunten : 9′ en 29′ Laloux (0-1 en 0-2), 49′ Jordy Jadot (0-3), 50′ Spreutels (1-3), 60′ Heyvaert (pen. 2-3)

Geel : Manfredi, Mathieu, Boulatiour