TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Vleminckx: “Het vertrouwen is groot”

dhh20 08 17TempoOverijseSpartaPetegem 0455

Tempo Overijse neemt het vanavond op tegen Durbuy in de 5de ronde van de Beker van België. De laatste horde zeg maar vooraleer je in de pot met eersteklassers terecht komt. Verdediger Tim Vleminckx heeft er alvast vertrouwen in dat dat zal lukken.

“De kwalificatie voor de vijfe ronde heeft aan een zijden draadje gehangen vorige week, maar als je na een 0-2 achterstand toch nog kan terugkomen en de kwalificatie kan afdwingen, dan schept dat vertrouwen”, zegt Vleminckx.

“In de voorbereiding op het nieuwe seizoen wil je altijd zo ver mogelijk geraken in die beker om toch wedstrijden van niveau en met inzet te kunnen spelen. Maar nu we zo dicht staan bij een confrontatie met een eerste klasser, zijn we er echt op gebrand om vanavond te winnen. Zo een affiche tegen een eersteklasser is altijd interressant voor de club, de supporters en ons als spelers. We hebben dan de kans om onze club en onszelf eens extra in de kijker te zetten. Het vertrouwen in de groep is groot. De kwalificatie zou dan ook nog voor een extra boost kunnen zorgen voor de start van de competitie volgende week.”
Vleminckx ruilde na 6 seizoenen het Antwerpse Bornem voor Tempo Overijse en voelt zich al vrij goed ingeburgerd. “Het heeft wel wat moeite gekost om me aan te integreren in het begin. Dat is ook vrij normaal als je 6 seizoenen voor dezelfde club hebt gespoeeld. Ik was het niet meer gewoon om mij te integreren in een nieuwe club. Dat is nu toch vrij goed gelukt en dat zal zich de komende weken nog verder zetten. Overijse heeft een goede structuur waar goed gewerkt word binnen de ploeg en de club. Het zijn hier ook allemaal zeer vriendelijke mensen en de club heeft ambitie. Ik heb me de overstap zeker nog niet beklaagd en ben er van overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt.”

Overijse staat ook op 1 week van de competitiestart waar dit seizoen veel van verwacht wordt. “Het klopt dat de voorzitter de lat vrij hoog heeft gelegd, maar dat mag wel. We moeten altijd omhoog kijken. Als ik zie wat voor kwaliteit er op Overijse rondloopt dan moeten we altijd de ambitie hebben om vooraan te eindigen dit seizoen. Ik denk dan ook dat die linkerkolom zeker in onze mogelijkheden ligt.”