TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Galamatch eindigt in mineur

dhh22 08 17TempoOverijseRWDM 0080

De oefenwedstrijd tussen Tempo Overijse en RWDM is in mineur geëindigd. Met nog 3 minuten op de klok haalde RWDM-coach Brncic zijn spelers vroegtijdig naar de kant, toen een opmerking van een Tempo-speler over de vele wissels hem teveel werd.

Het had een feest moeten worden met veel volk, leuk voetbal en het terugzien van heel wat bekende gezichten. De grasmat lag er perfect bij en werd nog zwaar bestoeft door de RWDM coach Brcic. Veel volk kwam er echter niet opdagen voor deze oefenpot. Toch een dozijn RWDM supporters uit eigen streek en de trouwe TempoBoys. De aftrap werd gegeven door Eric Dumont, oud-speler van Tempo en coryfee van RWDM die in 1975 kampioen speelde met de Brusselaars in de hoogste voetbalklasse. 

Bij Overijse kregen de jongens die afgelopen weekend niet aantraden in de bekerwedstrijd tegen Petegem speelminuten. Ook bij RWDM was dat het geval en stond ook een elftal beloften klaar om na de rust in te vallen.

De partij begon al rampzalig voor RWDM dat na 5 minuten Van Diepenbeek gekwetst zag uitvallen. Van Diepenbeek, net terug uit blessure, ondervond opnieuw last van de knie en verliet met tranen in de ogen het veld.

dhh22 08 17TempoOverijseRWDM 0287Alsof de Duivel ermee gemoeid was, bleef ook Overijse niet gespaard van pech. In een onschuldig duel met ex-tempo André Ngangue blesseerde Bjorn Vander Elst zich vrij zwaar aan de knie. Onze aanvaller kermde het uit van de pijn. Onze dokter en Kiné zagen meteen dat het ernstig was en moesten Bjorn met de draagberrie van het veld dragen. Er wordt opnieuw gevreesd voor een langdurige afwezigheid.

Een zware opdoffer voor Overijse en de ploeg leek zwaar aangeslagen. RWDM profiteerde met de 0-1 via Mbuba. Even later werd Ngangue, na een stevige fout, met rood van het veld gestuurd.

Na de koffie reageerde thuisdoelman Verleysen een paar keer attent op snelle uitbraken van de bezoekers. Overijse kon toch nog langszij komen dankzij de ingevallen Spreutels. Bij RWDM werd de ene wissel na de andere doorgevoerd. De partij bloedde dood en wanneer Brncic 3 minuten voor tijd nog 4 spelers wilde wisselen, werd het hem teveel toen een speler van Overijse hier een opmerking over maakte. Brncic besloot om er maar mee te kappen en riep al zijn spelers naar de kant. Er volgde wat tumult maar van verder spelen wou de bezoekende coach niet weten.

Doelpunten : 28′ Mbuba (0-1), 79′ Spreutels (1-1)