TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Tempo bekert verder na ware thriller

dhh20 08 17TempoOverijseSpartaPetegem 1165

Tempo Overijse heeft zich ten nadele van Sparta Petegem geplaatst voor de volgende ronde van de beker van België na een onwaarschijnlijke en knotsgekke thriller. Beide teams geraakten niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Ook de verlengingen zorden voor geen winnaar. Het verdict viel in de strafschoppenreeks waarin doelman De Boodt drie openvolgende elfmeters stopte.

Het leek nochtans al vrij snel uit te draaien in een simpele zege voor Petegem. Na een kwartier stond het al 0-2 dankzij twee doelpunten van Rienes Vanborm. Overijse zwalpte over het terrein als een slappe vod en kwam zelfs nog goed weg met de dubbele achterstand. Overijse kon geen enkele kans op de mat leggen en leek een vogel voor de kat. De rust bracht soelaas, want Overijse kwam als herboren uit de kleedkamer. Op het uur zorgde Heyvaert voor de aansluitingstreffer vanop de stip. De ene aanvalsgolf volgde de andere op, maar Weynants, Spreutels en Claes geraakten niet voorbij een sublieme doelman Vandenbossche. In de tachtigste minuut leek de match gespeeld na een nieuwe blunder in de thuisdefensie. De Boodt werd in de fout gedwongen en Anton Vanborm zette de 1-3 op het bord. In doldwaze slotminuten zakte Petegem echter als een pudding in elkaar. Overijse profiteerde hiervan en sloot met een kwakkelgoal van Michiels weer aan. In de ultieme seconden ging de bal opnieuw op de stip na hands. Heyvaert twijfelde niet en bracht Overijse langszij. In de verlengingen morste Petegem met de kansen. Taelemans haalde nog een bal van de lijn, maar de strafschoppen waren niet meer te vermijden. In deze loterij toonde Dries De Boodt zijn groot talent. Hij had wel geluk bij de eerste penalty van Anton Vanborm die tegen de dwarslat versplinterde. De thuisdoelman gooide zich nadien voor de pogingen van Gheeraert en De Coninck . Overijse miste niet en gaat verder naar de volgende ronde. Petegem bljft met een kater achter. Het had de kwalificatie in de palm van de hand, maar liet zich aftroeven door een jong en gretig Overijse. Volgende week neemt Overijse het op tegen Durbuy.

Tempo Overijse : De Boodt, Michiels, Taelemans, Vleminckx, Claes, Heyvaert, Delorge (118′ Vanderelst), Weynants, Hermans (84′ Verhaert), Spreutels, Coquelle (73′ Boulatiour)

Sparta Petegem : Vandenbossche, Verheughe, Boone, Dewulf, R. Vanborm, Crispyn (68′ Gheeraert), Joye, De Rock (77′ Denoulet), De Coninck, A. Vanborm, Timmerman (44′ Luchtens)

Doelpunten: 2′ en 16′ Rienes Vanborm (0-1 en 0-2), 63′ Heyvaert (pen. 1-2), 80′ Anton Vanborm (pen. 1-3), 87′ Michiels (2-3), 89′ Heyvaert (3-3)
Strafschoppen: 3-0

Gele kaarten: Michiels, Claes, Verheughe, Denoulet, Rienes en Anton Vanborm