TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Ongecategoriseerd

De Cock: “Lot niet meer in eigen handen”

DHH 27-04-14-TempoOverijseZele0011Tempo Overijse maakt dus nog een “kleine” kans om zondag te eindronde te halen. Trainer Tom De Cock blijft er onbewogen bij, maar ook hij voelt dat het enthousiasme bij supporters en spelers opeens heel groot is geworden.

“We hebben steeds met die vierde plaats geflirt”, zegt een nuchtere De Cock. “Achteraf gezien begin je natuurlijk wel eens in de haren te krabben als de film van het afgelopen seizoen voorbij flitst. Ik betrap er me dan wel op dat ik denk aan de verloren punten of matchen die ons eigenlijk veel hoger in het klassement hadden kunnen brengen. We zijn echter individueel en als groep tegen onze limieten gebotst. Dat had ook vaak te maken met de mindere mogelijkheden die er voor handen waren bij langdurige blessures of schorsingen. Maar ik moet toegeven dat het dit seizoen het jaar van de gemiste kans is geworden.”

De Cock wil echter mee met de positieve golf roeien die sinds het gelijkspel tegen Wijgmaal door het Begijnhofstadion spoelt. “We hebben uiteraard ons lot niet in eigen handen. Er moeten veel factoren worden ingevuld door anderen en daar kan je als ploeg niets aan doen. Wij moeten echter in Sint-Gillis Waas gaan voetballen zoals we dat tegen Wijgmaal en zeker tegen Zele deden. Als we die wedstrijd kunnen winnen, zullen we het verdicht sportief afwachten. Als het niet lukt, hebben we de finale van het seizoen toch nog mee kleur gegeven. Ik ben alvast ongelooflijk opgetogen met de vele aanmoedigingen en positieve tekens die we vanuit de tribune krijgen. Je merkt dat onze supporters nog honger hebben. En dat geldt nog meer voor de ploeg. Als het scenario in duigen valt, wil ik zondag alsnog winnen en pakken we minstens een gedeelde vijfde plaats. Als de eindronde echter toch een feit wordt, dan gaan we met gebundelde krachten proberen om die poort naar derde klasse toch nog open te beuken”, lacht Tom De Cock.