TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Ongecategoriseerd

Kaya Buyuk : “Eén opdracht: Winnen !”

DHH 17082013TempoOverijseRochois-0079Tempo Overijse heeft er een boerenweek opzitten. Eerst ging Ukkel voor de bijl met de vier treffers van Ngangué als blikvanger. Als toemaatje zette topspits Raphael Galeri zijn handtekening onder een nieuw contract voor volgend seizoen. De club is dus springlevend en dat kan dit weekend een gevolg krijgen tijdens de derby tegen Sterrebeek. Kapitein Buyuk blaakt van vertrouwen. “Ik kijk uit naar de match tegen onze gewezen coach en ploegmaats”, zegt Kaya Buyuk.

“Na de overwinning tegen Ukkel en de verliespunten bij de koplopers, krijgt deze derby nog meer spankracht. Als we winnen, is de vierde plaats een mogelijke zekerheid. We gaan voluit voor de drie punten, daar is geen twijfel over. Een gelijkspel is niet genoeg en een nederlaag zou een ramp betekenen. Wij viseren nog steeds een plaats in de eindronde en ook de titel is nog steeds in handbereik. In de race naar de eerste plaats, hebben we ons lot wel niet in eigen handen, maar winnen kan ons al een ferme stap op weg zetten. Hieruit blijkt ook dat het late tegendoelpunt van Berlare ons in een ongemakkelijke situatie heeft gebracht. Winst tegen Berlare had ons nu op vier punten van de leiders gebracht, maar we mogen daar niet blijven over zeuren. We moeten het dan maar rechtzetten in de volgende matchen. Zele en Wijgmaal staan nog op het menu, dus daar wordt over onze titelambities beslist. Maar, dan mogen we geen steken laten vallen tegen alle andere tegenstanders. Spannend, toch?”

De klaarkijkende Buyuk weet dan ook meteen dat Sterrebeek vanavond hemel en aarde zal proberen te bewegen om Overijse een hak te zetten.” Het blijft de mooiste match van het seizoen voor ons, maar ook voor onze vrienden uit Sterrebeek. Onze ex-coach Bart Vanhoudt weet als niemand anders hoe groot het vuur in Overijse brandt. Hij heeft die toorts zelf ontstoken. In zijn jaren heeft hij ons tweemaal naar de eindronde geleid en pakten we de belangrijke titel in eerste provinciale. Bart heeft dit Overijse gebouwd en daar is iedereen hem erkentelijk voor. Ik hoor en zie hem nog regelmatig en hij komt ook nog over de vloer hier in Overijse. Het voetbal heeft de vriendschapsbanden gesmeed, maar vanavond kunnen we daar geen rekening mee houden. Bart zal zeker zijn plannetje klaar hebben omdat hij goed weet dat het thuisvoordeel in het Begijnhof geen loze uitspraak is. We hebben deze week keihard getraind en de kern is er klaar voor. Het VIP-restaurant is uitverkocht en we spelen zeker voor een vol huis. Het wordt een geweldige avond voor iedereen, maar wij kunnen alleen maar tevreden zijn met de overwinning”, eindigt kapitein Kaya Buyuk strijdlustig.