TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Ongecategoriseerd

Historiek Internationaal Duiveltjestoernooi

 

Editie 2014 : Voor de eerste maal kwam een club uit de Premier League naar ons toernooi. Tottenham Hotspur verloor na een knap toernooi pas in de finale van een sterk en efficient FC Schalke 04. 

 

Editie 2013 : Ook dit jaar verwelkomen we een paar nieuwe buitenlandse deelnemers, namelijk FC Keulen, RW Essen en VFL Bochum uit Duitsland en FC Paris uit Frankrijk. RSC Anderlecht wint heel vlot de finale bij de U8 tegen Club Brugge , met deze winst is RSC Anderlecht de eerste ploeg die het tornooi drie maal wint bij de U8. Bij de U9 speelt Celtic Glasgow voor de derde keer op rij de finale bij de U9, in principe is driemaal  scheepsrecht maar Celtic Glasgow verliest opnieuw de finale tegen FC Paris. Zodoende wint FC Paris bij hun eerste deelname het tornooi bij de U9. Winnaar U8 – RSC Anderlecht, Winnaar U9 – FC Paris

 

Editie 2012 : Met Fortuna Dusseldorf verwelkomen we weer een nieuwe deelnemer uit Duitsland. KRC Genk wint ook voor de tweede maal het tornooi bij de U8, na een heel spannende finale tegen RSC Anderlecht. Celtic Glasgow bereikt voor het tweede jaar op rij de finale maar verliest de finale tegen FC Schalke 04. FC Schalke wint zo voor de eerste maal het tornooi bij de U9. Winnaar U8 – KRC Genk , Winnaar U9 – FC Schalke 04

 

 

Editie 2011 : Weer twee nieuwkomers op ons tornooi FC Kaiserslautern en Roda JC. Bij de U8 wint Standard Luik  voor de tweede maal het tornooi  tegen de winnaar van vorig jaar FC Metz. Celtic begint als favoriet aan de finale bij de U9, maar verliest met 1-0 tegen het Franse RC Lens dat hiermee het tornooi voor de eerste maal wint. Winnaar U8 – Standard Luik, Winnaar U9 – RC Lens

Editie 2010 : Voor de eerste maal een ploeg uit het verre Schotland, Celtic Glasgow. Met Sparta Rotterdam wordt er ook nog een nieuwe naam aan ons buitenlands lijstje toegevoegd. Bij de U9 is voor het eerst een volledig Duitse finale, Borussia Dortmund wint ook voor de tweede maal de finale bij de U9 tegen Borussia Mönchengladbach. FC Metz wint bij de U8 ook voor de eerste maal het tornooi. Winnaar U8 – FC Metz , Winnaar U9 – Borussia Dortmund

Editie 2009 : Dit jaar winnen twee ploegen het Internationaal Duiveltjestoernooi voor de eerste maal.  Bij de U9 is Club Brugge er al bij sinds het begin van het toernooi in 2000 maar nu pas slaagden ze erin om met de trofee bij de U9 te gaan lopen. Bij de U8 won Germinal Beerschot bij hun eerste deelname het toernooi.

Editie 2008 : Door het grote succes van het Internationaal Duiveltjestoernooi was Tempo Overijse genoodzaakt om ploegen uit het buitenland te weigeren.  Bayer Leverkusen wint voor de tweede maal op rij bij de U8.

Editie 2007 : Het toernooi wordt meer om meer bekend in het buitenland.  We hebben voor het eerst Borussia Dortmund en Ajax Amsterdam in het toernooi.

Editie 2006 : B. Mönchengladbach (Dui), Feyenoord Rotterdam (Ned), Willem II (Ned), Schalke 04 (Dui), PSC Eindhoven (Ned), MSV Duisburg (Dui), FC Metz (Fra), Bayern Leverkusen (Dui), OSC Lille (Fra), de lijst van buitenlandse ploegen wordt steeds langer.  Toch is alleen Feyenoord Rotterdam uit Nederland er in gelukt om als buitenlandse club het toernooi te winnen. Namelijk in 2003 bij de U9)

Editie 2005 : Nationaal wordt Internationaal Duiveltjestoernooi. De reden: Feyenoord Rotterdam (Ned), PSC Eindhoven (Ned), FC Metz (Fra), B. Mönchengladbach (Dui), Austria Wien (Oos) zijn onze buitenlandse gasten.

Editie 2004 : Feyenoord Rotterdam (U9) en Lille (U8) waren dit jaar van de partij. Het was een schitterend toernooi met twee mooie finales. Bij de U8 won RSC Anderlecht het van Club Brugge, Westerlo won met de strafschoppen van Club Brugge bij de U9.

Editie 2003 : Na de zondvloed van 2002 verlieten we het jeugdcomplex en had het toernooi voor de eerste maal plaats op het schitterend complex van de eerste ploeg, het Begijnhofstadion. Met enorm veel succes waarvoor dank aan het hoofdbestuur.  Feyenoord Rotterdam wint het toernooi U9.

Editie 2002 : Na twee schitterende edities hadden de weergoden ons volledig vergeten.  Zware regenval zorgde ervoor dat rond de middag haast alle velden onbespeelbaar waren.

Editie 2001 : Voor de tweede editie gingen we dadelijk internationaal. Feyenoord Rotterdam had zich ingeschreven.

Editie 2000 : Het toernooi had de eerste maal plaats op 6 en 7 mei 2000 op het Hagaardcomplex (jeugdcomplex) te Overijse. Het was direct een succes, er waren dadelijk bekende namen aanwezig zoals Club Brugge, RSC Anderlecht, KRC Genk, KV Mechelen, Eendracht Aalst,…