TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Kevin Taelemans: “Heb een goed gevoel”

Tempo Overijse begint vanavond aan operatie redding. Na de winterstop pakten de Druivenjongens nog een zes op zes, maar in de laatste twee duels ging het mis. Hierdoor steekt het degradatiespook opnieuw de kop op in het Begijnhofstadion. De komende vijf wedstrijden worden cruciaal met onder meer affiches tegen Westhoek, Menen, Gullegem, Diegem en Brakel. Het is erop of eronder voor Overijse, dat zich de komende weken geen nieuwe misstap kan veroorloven.

Overijse kan vanavond wel weer rekenen op Kevin Taelemans, die voor de winterstop opnieuw was uitgevallen. “Eindelijk ben ik weer fit en kan ik de ploeg helpen”, zegt Kevin Taelemans. “Het is ook nodig dat iedereen fit is, want in de positie dat we nu zitten, had niemand verwacht. De ploegen onder ons nemen plots veel punten en wij hebben het nagelaten om de kloof uit te diepen. We beginnen vanavond dan ook aan een luik van vijf wedstrijden waarin we absoluut niet te veel punten mogen laten liggen. We hebben niet veel marge onderaan, maar langs de andere kant is de kloof met de zesde plaats ook maar drie punten. Het is daarom belangrijk dat we vanavond zeker winnen en de komende weken niet te veel steken laten vallen. We moeten ons niet veel fixeren op de rangschikking, maar wel proberen om ons zo snel mogelijk veilig te stellen.”

Vorige week na de verloren derby in Wijgmaal ontstonden ook wat strubbelingen in de ploeg. Maar dat is verleden tijd, verzekert Taelemans. “De trainer heeft dat afgelopen week vrij snel en professioneel afgehandeld. De spelers hebben hun zeg kunnen doen en alles is intern uitgepraat zoals het hoort. We hebben er ook een paar pittige trainingen opzitten. Iedereen beseft dat het niet vijf voor, maar eerder vijf na twaalf is. De instructies van de coach zijn ook duidelijk. Als iedereen die uitvoert, denk ik dat het goed komt. Ik heb er in ieder geval wel een goed gevoel bij.”