coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

De Boodt: "Ingeslagen weg verderzetten"

dhh10 03 18TempoOverijseThesSport 0115

De ontgoocheling na de zure nederlaag tegen leider Thes is bij Overijse al lang doorgespoeld. Veel tijd om te piekeren hadden de spelers sowieso niet, want zondag wacht al een nieuwe topper op het veld van Spouwen. Volgens doelman Dries De Boodt één van de moeilijkste verplaatsingen.

"We zijn niet te lang blijven stilstaan na de verloren topper tegen Thes. Daar was ook geen reden voor", zegt De Boodt. "We kunnen onszelf niets verwijten. We moeten vooral onthouden dat we de evenknie waren van de leider en ook zelf een kans hadden om te winnen. De overwinning was misschien wel niet gestolen, maar we hadden evengoed minstens een punt verdiend. Wat de scheidsrechter bezielde weet ik niet, maar ook ik kon duidelijk zien dat Coquelle de bal in het aangezicht kreeg en niet op de arm. De scheidsrechter had beter even overleg gepleegd met zijn grensrechter in plaats van meteen naar de stip te wijzen. Maar goed, wij hebben vertrouwen geput uit die partij en getoond dat we heel wat stappen vooruit hebben gezet ten opzichte van het begin van het seizoen. Dat moeten we nu tegen Spouwen bevestigen."

"Ik vind het alvast één van de moeilijkste verplaatsingen van het seizoen. Ze spelen op kunstgras en dat is altijd in hun voordeel. Al is en blijft Spouwen natuurlijk een goede ploeg. Ik verwacht wel een leuke wedstrijd met een aanvallende thuisploeg. Zij zullen de rol vooraan niet willen lossen en volop voor die overwinning willen gaan. We weten dus waar we zondag voor staan. Dat we drie basisspelers moeten missen door schorsing mag voor ons geen excuus zijn. We hebben in onze brede kern genoeg kwaliteit om dat op te vangen. Spreutels is er opnieuw bij en Delogu heeft al laten zien dat hij er staat. De weg die we nu hebben ingeslagen, moeten we gewoon verderzetten."

Ondertussen heeft de Overijsese doelman ook heuglijk nieuws te melden. Op sociale media kondigde De Boodt aan dat hij vader wordt. "Dat is inderdaad heuglijk nieuws waar we enorm naar uitkijken. We weten al dat het een jongen wordt, dus de opvolging is al verzekerd", lacht De Boodt.

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 30 65
2 K Bocholter VV 30 57
3 Spouwen-Mopertingen 30 52
4 SC City Pirates 30 47
5 KOSC Wijgmaal 30 46
6 KVV Vosselaar 30 44
7 RC Hades 30 43
8 TEMPO Overijse 30 41
9 R. Cappellen FC 30 41
10 KFC Duffel 30 40
11 FC Turnhout 30 37
12 Hoogstraten VV 30 36
13 K. Sporting Hasselt 30 35
14 KFC Zwarte Leeuw 30 30
15 KVK Tienen 30 28
16 KFC Sint-Lenaarts 30 22

safe image

sportersbelevenmeer

Zomerstage

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.