coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Dieter Vanderelst : “Er had misschien wel meer ingezeten”

dhh18 11 17TempoOverijseDuffel 0154

Tempo Overijse moest zich afgelopen weekend tevreden stellen met een weinigzeggend 0-0 gelijkspel. Geen doelpunten betekent uiteraard ook een clean sheet voor de defensie. Opdracht uitgevoerd dus, al was er weinig reden tot feesten.

“Als je naar huis komt met een 0-0 op het bord, dan moet je geen feestje achteraf op de bus verwachten”, zegt een nuchtere Dieter Vanderelst. “Turnhout stond aangestipt als een taaie klant. Ze hebben een oerdegelijke thuisreputatie en beginnen steeds tegen 200 kilometer per uur aan hun wedstrijden voor eigen volk. Dat heeft ons trouwens tijdens de eerste helft parten gespeeld. Eerlijk gezegd komen we zelfs goed weg voor de rust. We hadden niet meteen een antwoord op hun spel, maar hadden het geluk wel aan onze kant. Na de pauze waren we zelf veel gevaarlijker met twee uitstekende kansen voor Kevin Spreutels. Bij de laatste poging wordt hij zelfs nog onderuitgehaald en mochten we zeker een elfmeter claimen. Uiteindelijk zijn we goed af met dat ene puntje, maar er had misschien zelfs nog wat meer in gezeten. Dat is nu eenmaal voetbal. De groep is alvast tevreden dat we deze stap hebben gezet. Op het einde van de rit telt elk puntje trouwens.”

Het zijn ondertussen drukke tijden voor Dieter Vanderelst. Sinds de komst van coach Goris staat hij vast in de basis. De verdediger zat lange tijd in de wachtkamer, maar krijgt nu blijkbaar het volste vertrouwen.

“Mijn overstap van Sterrebeek naar Overijse was inderdaad geen wandeling over een geplaveide weg. Dat had ik ook nooit verwacht. Ik moest me aanpassen aan een hogere reeks, snelheid van uitvoering en de manier van voetballen. De vorige trainer volgde mijn relaas op de voet, maar koos voor andere opties. Sinds coach Goris aan het roer staat, zijn de omstandigheden veranderd. Ook Marceau Bergiers krijgt nu volop zijn kans en momenteel loopt het vlot. Tijdens de jongste vier matchen hielden we driemaal de nul op het bord en kregen we maar één doelpunt binnen en dat was dan nog een strafschop. Voor een doelman en zijn verdediging zijn deze cijfers van goudwaarde.”

Volgende week wachten met de City Pirates opnieuw een zware verplaatsing. “Dat zijn goalgetters gezien hun recentste 5-5 tegen Zwarte Leeuw. Deur achteraan dicht en proberen te winnen is de boodschap”, lacht Dieter Vanderelst.

Kalender 2de Amateurs B

Competitie '17-'18

Datum za, 20 jan 2018 Beginn 20:00
K. Sporting Hasselt
K. Sporting Hasselt
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
4:3

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 27 jan 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
KVK Tienen
KVK Tienen
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 17 feb 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
KFC Zwarte Leeuw
KFC Zwarte Leeuw
-:-

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 18 36
2 Spouwen-Mopertingen 18 35
3 KVV Vosselaar 18 32
4 K Bocholter VV 18 31
5 RC Hades 18 30
6 KOSC Wijgmaal 18 29
7 KFC Duffel 18 26
8 SC City Pirates 18 24
9 R. Cappellen FC 18 23
10 TEMPO Overijse 18 23
11 K. Sporting Hasselt 18 22
12 KFC Zwarte Leeuw 18 21
13 KVK Tienen 18 18
14 FC Turnhout 18 17
15 Hoogstraten VV 18 16
16 KFC Sint-Lenaarts 18 12

SportVlaanderen

Paasstage2018

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.