coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Dieter Vanderelst : “Er had misschien wel meer ingezeten”

dhh18 11 17TempoOverijseDuffel 0154

Tempo Overijse moest zich afgelopen weekend tevreden stellen met een weinigzeggend 0-0 gelijkspel. Geen doelpunten betekent uiteraard ook een clean sheet voor de defensie. Opdracht uitgevoerd dus, al was er weinig reden tot feesten.

“Als je naar huis komt met een 0-0 op het bord, dan moet je geen feestje achteraf op de bus verwachten”, zegt een nuchtere Dieter Vanderelst. “Turnhout stond aangestipt als een taaie klant. Ze hebben een oerdegelijke thuisreputatie en beginnen steeds tegen 200 kilometer per uur aan hun wedstrijden voor eigen volk. Dat heeft ons trouwens tijdens de eerste helft parten gespeeld. Eerlijk gezegd komen we zelfs goed weg voor de rust. We hadden niet meteen een antwoord op hun spel, maar hadden het geluk wel aan onze kant. Na de pauze waren we zelf veel gevaarlijker met twee uitstekende kansen voor Kevin Spreutels. Bij de laatste poging wordt hij zelfs nog onderuitgehaald en mochten we zeker een elfmeter claimen. Uiteindelijk zijn we goed af met dat ene puntje, maar er had misschien zelfs nog wat meer in gezeten. Dat is nu eenmaal voetbal. De groep is alvast tevreden dat we deze stap hebben gezet. Op het einde van de rit telt elk puntje trouwens.”

Het zijn ondertussen drukke tijden voor Dieter Vanderelst. Sinds de komst van coach Goris staat hij vast in de basis. De verdediger zat lange tijd in de wachtkamer, maar krijgt nu blijkbaar het volste vertrouwen.

“Mijn overstap van Sterrebeek naar Overijse was inderdaad geen wandeling over een geplaveide weg. Dat had ik ook nooit verwacht. Ik moest me aanpassen aan een hogere reeks, snelheid van uitvoering en de manier van voetballen. De vorige trainer volgde mijn relaas op de voet, maar koos voor andere opties. Sinds coach Goris aan het roer staat, zijn de omstandigheden veranderd. Ook Marceau Bergiers krijgt nu volop zijn kans en momenteel loopt het vlot. Tijdens de jongste vier matchen hielden we driemaal de nul op het bord en kregen we maar één doelpunt binnen en dat was dan nog een strafschop. Voor een doelman en zijn verdediging zijn deze cijfers van goudwaarde.”

Volgende week wachten met de City Pirates opnieuw een zware verplaatsing. “Dat zijn goalgetters gezien hun recentste 5-5 tegen Zwarte Leeuw. Deur achteraan dicht en proberen te winnen is de boodschap”, lacht Dieter Vanderelst.

Kalender 2de Amateurs A

Competitie '18-'19

Datum zo, 14 okt 2018 Beginn 15:00
KVK Westhoek
KVK Westhoek
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
0:3

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 20 okt 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Football Club Gullegem
Football Club Gullegem
-:-

Datum zo, 28 okt 2018 Beginn 15:00
SCT Menen
SCT Menen
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 KOSC Wijgmaal 7 15
2 KFC Mandel United 7 14
3 Sint-Eloois-Winkel Sport 7 13
4 KVK Westhoek 7 12
5 KFC Sparta Petegem 7 12
6 KSK Ronse 7 11
7 SCT Menen 7 11
8 TEMPO Overijse 7 10
9 KFC Eppegem 7 10
10 RC Harelbeke 7 9
11 Racing Club Gent 7 9
12 Football Club Gullegem 7 7
13 KSC Dikkelvenne 7 7
14 Diegem Sport 7 6
15 Olsa Brakel 7 6
16 SK Londerzeel 7 5

safe image

sportersbelevenmeer

youtubelogo

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.