coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Vercarre: "Winnen is zondag belangrijk"

dhh4 08 17PloegvoorstellingTempoOverijse 0018

Tempo Overijse trekt morgen met een magere 2 op 9 op zak naar Tienen, dat beter aan de competitie is begonnen. Vorig seizoen verloor Overijse met 2-1 in de suikerstad op de voorlaatste speeldag nadat het 0-1 voorkwam. Sindsdien lijkt er niet veel veranderd want ook dit seizoen kan de ploeg geen voorsprong vasthouden.

Overijse hield grote kuis in de spelersgroep en zocht spelers waarmee je naar de oorlog kan trekken. Maar toch wil het maar niet lukken om een wedstrijd te winnen en daar zijn volgens voorzitter Roger Vercarre verschillende redenen voor.

"Dat we nog maar 2 op 9 hebben is veel te weinig voor de spelersgroep die we hebben. Dit is iets wat ik niet had verwacht. Maar allereerst wil ik toch stellen dat we de afgelopen drie wedstrijden toch meer kansen hebben gecreëerd dan de tegenstander. We komen ook op vorsprong, maar kunnen het dan niet afmaken. Dat ligt volgens mij aan de combinatie van een aantal factoren. Ten eerste stel ik vast dat de ploeg te weinig maturiteit heeft om een echt blok te vormen en alles af te sluiten. Men moet kunnen zeggen dat er niemand meer doorkomt en dat ontbreekt de groep. Die tactiek, die ik in andere ploegen zie, beheren we blijkbaar nog niet. Maar er is natuurlijk ook het niet afwerken van de kansen. Maken we bij een voorsprong toch dat ene doelpuntje meer, dan kan de wedstrijd gespeeld zijn. En dan zijn er natuurlijk nog de individuele foutjes die cash betaald worden. Dat is iets wat er absoluut uit moet", zegt Vercarre.

"Aan de mentaliteit van de ploeg ligt het zeker niet. Er wordt met enthousiasme en geestdrift gespeeld. Ik ben ervan overtuigd dat het wel eens zal keren. Als je zoveel kansen krijgt per wedstrijd dan moet het wel eens lukken. Als we naar omhoog willen kijken dan wordt winnen op Tienen wel zeer belangrijk nu. Het seizoen is wel nog lang en ik verwacht niet dat we daar onderaan gaan blijven staan. Voor het einde van dit kalenderjaar moeten we wel beslissen of we een licentie voor eerste amateurklasse gaan aanvragen of niet. Met een 2 op 9 is er nog geen man overboord, maar winnen zondag is wel belangrijk."

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 30 65
2 K Bocholter VV 30 57
3 Spouwen-Mopertingen 30 52
4 SC City Pirates 30 47
5 KOSC Wijgmaal 30 46
6 KVV Vosselaar 30 44
7 RC Hades 30 43
8 TEMPO Overijse 30 41
9 R. Cappellen FC 30 41
10 KFC Duffel 30 40
11 FC Turnhout 30 37
12 Hoogstraten VV 30 36
13 K. Sporting Hasselt 30 35
14 KFC Zwarte Leeuw 30 30
15 KVK Tienen 30 28
16 KFC Sint-Lenaarts 30 22

safe image

sportersbelevenmeer

Zomerstage

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.