Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

07/08/2019 / SPORT / VOETBAL / OEFENWEDSTRIJD / TEMPO OVERIJSE - KSC GRIMBERGEN / FOTO DHH - HANS DEVEUSTER
Eerste PloegWedstrijdverslagen

Eerste ploeg verliest oefenmatch tegen Grimbergen

Tempo heeft de derde oefenwedstrijd woensdagavond tegen eerste provincialer Grimbergen verloren met 0-3. Een verlies waar niet al te zwaar aan getild dient te worden. De laatste dagen werd hard getraind en de wedstrijd tegen La Louvière zat bij sommige spelers nog in de benen.

Overijse startte met 7 jongeren uit de eigen jeugdopleiding in de basis. Naast zij die in de kern voor dit seizoen werden opgenomen, verschenen ook een paar jonge beloften tussen de lijnen. Ook nieuwkomers Maxime Annys en Amin Kabir stonden voor het eerst op het veld in een oefenwedstrijd. Bij Grimbergen vonden we ondermeer Niels Heyvaert, Pieter Beckers en Dries De Boodt terug. Ook Manu, de afgelopen weken nog tester bij onze ploeg, koos voor Grimbergen. De bezoekers kwamen dan ook zeer gretig voor de dag.

Onze jonge garde had het moeilijk met de aanvalsgolven van de bezoekers en kwamen na 25 minuten op achterstand. Overijse reageerde via de snelle Sydia, maar het ontbrak hem aan efficiëntie. Een schot van Amin Kabir ging hoog over. Toch viel het doelpunt aan de overkant na een snelle tegenaanval. 0-2 aan de rust.

Na de rust heel wat wijzigingen. Overijse had het balbezit, maar kon daar niet veel mee aanvangen. Bovendien stond doelman De Boodt sterk te keepen en belette hij tot tweemaal toe dat Hakim kon scoren. Net over het uur maakte Grimbergen er 0-3 van na een zeldzame aanval in de tweede helft.

Een verlies dat stemt tot nadenken, maar er is zeker geen man overboord. De ploeg heeft de afgelopen weken hard getraind en de opeenvolging van wedstrijden en zware trainingen, zorgt voor wat vermoeidheid. De staf heeft bovendien kansen gegeven aan onze jongeren die nog in een leerproces zitten en waarvan we ook woensdag al goeie zaken hebben van gezien.