Geen wedstrijden t/m 25 augustus voor U19, beloften en eerste elftal

Corona blijft een ernstige impact hebben op ons leven, en jammer genoeg ook op het sportleven.
Voetbal Vlaanderen heeft gisteren een aantal drastische beslissingen genomen rond de voetbalactiviteiten voor de periode van 29 juli t/m 25 augustus.

  • Voor seniores (vrouwen en mannen) mogen geen officiële (beker)wedstrijden of vriendenwedstrijden gespeeld worden in het veldvoetbal, futsal en minivoetbal.
  • Na overleg met de KBVB, worden de eerste vijf speeldagen van de bekercompetitie bij de mannen (Croky Cup) tot nader order uitgesteld. Bij de vrouwen worden de eerste 3 speeldagen uitgesteld.
  • Jeugdteams kunnen, tot en met de U17, wel nog vriendschappelijke wedstrijden spelen (zowel in het veldvoetbal, futsal als minivoetbal). Er mag 1 ouder per speler de oefenwedstrijd bijwonen. De voorzorgsmaatregelen en uitgeschreven protocollen moeten evenwel ten allen tijde toegepast worden. Oefenwedstrijden voor de categorieën U19, U20 of U21 zijn niet toegelaten.
  • Toernooien (seniores en jeugd) mogen niet georganiseerd worden.
  • Trainingen blijven mogelijk voor alle categorieën. Bij jeugdtrainingen mag 1 ouder per speler de training bijwonen.

Concreet betekent bovenstaande dat ondermeer ons Zomertoernooi (ter vervanging van het eerder reeds geannuleerde Paastoernooi) niet zal plaatsvinden.  Ook de geplande oefenwedstrijden voor U19, beloften en eerste ploeg worden geannuleerd tot minstens 25 augustus. De competitiestart komt uiteraard in het gedrang.

Onnodig te zeggen dat al deze maatregelen en annulaties een stevige financiële impact hebben op de werking van de club.  Ondermeer het Paastoernooi, Internationaal Duiveltjestoernooi, pastafestijn en Dinner&Music Night  werden reeds eerder geschrapt.

De trainingen blijven dus wel doorgaan (of starten  op de voorziene data).  Wel vragen we alle ouders om (naast het respecteren van de hygiënische maatregelen en de social distancing) het mondmasker te dragen.  Ook  trainers en spelers (ouder dan 12) worden gevraagd het mondmasker te dragen,  behoudens tijdens de trainingen.

De club staat in overleg met de gemeentelijke overheden en volgt de ontwikkelingen op nationaal vlak op de voet op.

Om toch op een positieve noot te eindigen: zoals eerder aangekondigd zal het kledingpakket  beschikbaar zijn vanaf 11 augustus bij Mister Foot, Chaussée de Louvain 171, 1300 Wavre.  Het pakket is beschikbaar 4 werkdagen na betaling van het lidgeld.

We proberen om ook in deze moeilijke tijden een zo volledig mogelijk voetbalaanbod te bieden aan de spelers.  Dank aan alle vrijwilligers en trainers die zich hiervoor dag in dag uit inspannen.