TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

0 op 12 voor TEMPO
Eerste PloegWedstrijdverslagen

Eerste ploeg verliest opnieuw

Onze eerste ploeg is er opnieuw niet in geslaagd om punten te pakken. In de derby tegen Londerzeel verloor het met 2-3. Overijse blijft achter met 0 op 12 en voelt de hete adem van Dikkelvenne en Gulleghem in de nek.

Na drie minuten kwamen de bezoekers al meteen op voorsprong. De thuisdefensie stond nog te slapen toen Nzingi Ngimbi zich alleen voor doelman De Boodt mocht positioneren. Er was ook weinig weerwerk van het sluitstuk toen de bal zonder pardon in de kortste hoek werd gekegeld. Wie dacht dat Overijse zou reageren, kwam zelfs bedrogen uit. Londerzeel domineerde en had weinig moeite met het lusteloos Overijse dat de jongste weken alle vertrouwen lijkt kwijt te zijn, niettegenstaande de komst van de nieuwe coach Chris Janssens. Gelukkig voor Overijse bleef kapitein Dimitri Delorge pal staan. Het spel vervelde tot een grimmiger vertoon en bij één van de vele vrije trappen kopte Delorge de gelijkmaker binnen. Ondertussen was Londerzeel zelf al kort bij een verdubbeling van de score geweest, maar De Boodt lag in de weg van Nick Van Belle.

De twee doelpunten van onze kapitein volstonden niet

De koffiepauze was blijkbaar geen goed idee voor de ingesteldheid van Overijse, want de thuisploeg kwam meteen weer in de problemen. Alexandre Teirlinckx mocht zonder enige tegenstand van wie dan ook een hoekschop met het hoofd binnenkoppen. Tempo was volledig van slag en wat nog rechtstond, viel na het doelpunt ook als een pudding in elkaar. Aalhoul, Pieyns en Nzingi Ngimbi geraakten echter niet voorbij De Boodt die telkens met een goede redding erger voorkwam.

De man van de match was ongetwijfeld Dimitri Delorge, want de kapitein wilde het zinkende schip toch op het droge brengen. En dat lukte op het uur zelfs nog, want uit het niets verscheen de Overijsenaar voor doel en klopte Jasper Otte voor de tweede maal.
De derby kreeg uiteindelijk toch nog de winnaar dat het verdiende. In de 84ste minuut werd Abdoul Djawadi ingebracht. De invaller spurtte naar voren en kopte luttele seconden later in diezelfde beweging meteen een vrije trap ongehinderd binnen. Londerzeel pakte hiermee een verdiende driepunter en duwt Overijse nog wat meer de zorgenput in.

Tempo Overijse: De Boodt, Van Den Broeck, Sarkic (79′ Kevin Taelemans), Vander Elst, Deflem (46′ Coquelle), Borahsasar (82′ Samba Ndione), Claes, Jens Heyvaert, Delorge, Hermans, Taelemans
SK Londerzeel: Otte, Teirlinckx, Pieyns, Van Belle, Aalhoul (83′ Abdoul), Nzingi Ngimbi, De Groodt, Bonanno §66′ Spanhoghe), Nwadikwa, Lambrecht, Dellevoet
Doelpunten: 3′ Nzingi Ngimbi (0-1), 35′ Delorge (1-1), 48′ Teirlinckx (1-2), 59′ Delorge (2-2), 84′ Abdoul (2-3)
Geel: Vander Elst, Van Belle, Sarkic, De Groodt, Pieyns, Nzinga Ngimbi

 

Doelpunten in beeld

Foto’s wedstrijd

[srizonfbalbum id=7]